ZEHİRLER ÜZERİNE

En basitinden (evde bulunabilecek maddeler olduğu için) solunum yoluyla öldürücü güce sahip bir karışım olarak şunu sunabilirim:

Malzemeler
ACE
TUZ RUHU
KLORAK

Ön Uyarı: İlk olarak zehiri kendiniz üzerinde denemek istemiyorsanız karşımı yaparken maske takın.

Boş bir kovanın içine etki bölgesine ve oranına göre (bu size kalmış) istediğiniz miktarda ilk olarak Ace dökün, ardından klorak ilave edin, biraz karışmasını bekleyin ve dikkatli bir biçimde tuz ruhunu karışıma ekleyin. Zehir hazırdır.
Bir parfüm şişesinin içine ya da direkt olarak kurbanın içinde bulunduğu odaya zehiri nakledin. Karışımları kullandığınız ölçüye göre kaçınılmaz zehirlenme, şok, bayılma, nefes darlığı, kısmi felç ve yüksek oranda kullanılan karışımlarda 20 dakika içinde müdahale edilmediği takdirde ölümle sonuçlanır.


------------


ZEHİR TÜRLERİ



1. Siyanür
Siyanür, alyuvarların oksijeni absorbe etmesini engeller. Bu, "patolojik asfiksi" olarak bilinen sürece yol açar. Siyanür kapsülleri II. Dünya Savaşı casusları tarafından işkenceden ya da acı çekmekten kurtulmak için kullanılmıştır. Rasputin, öldürülmek üzere iken siyanür içmiştir, ancak zehir onda hiç etik etmeyince düşmanları onu defalarca vurmuştur.

2. Striknin

20. yüzyılın başlangıcında en popüler olan zehirleme yöntemlerinden olan striknin, sinir sisteminin merkezine saldırır ve aşırı refleks tepkimelerine yol açar. Doğru ayarlanmış bir doz ile kurban 10 ila 20 dakika içinde ölmüş olur, bu sırada şiddetli sancı ve ağrı çeker.
Striknin, Agatha Christie'nin ilk cinayet romanı olan the Mysterious Affair at Styles'da öldürme amaçlı kullanılmıştır. Bu, çok çabuk etki eden bir zehir olsa da, günümüzde etkili tedavileri vardır. Striknin yalnızca cinayet romanlarında ve çözülemeyen cinayetler hakkındaki çok eski programlarda çok etkileyici bir cinayet silahıdır.

3. Arsenik

Eski zamanalarda arsenik her zaman katillerin favori seçimi olmuştur. Ayrıca cinayet hikayelerinde en çok kullanılan zehilerden biridir. İngiltere'de arsenik zehiri fare istilalarını önlemek isteyenler için eczanelerde satılmaktadır. Arsenik, tüm insanların dokularında iz olarak bulunmaktadır. Zehir olarak kullanıldığındaysa mide rahatsızlanır, kusma baş gösterir ve hasta kanlı ishal olur.

4. Yılan Zehri

Yılan ısırıklarının ne kadar zehirli olduğu duruma göre değişir. Yılanın cinsi, ne kadar zehir verdiği ve ısırıldıktan sonra geçen zaman faktörleri hesaba alınmalıdır. Dünyanın en zehirli yılanları arasında kobra yılanı, engerek yılanı ve sağır yılan bulunmaktadır. Yılan ısırığının belirtileri arasında şişme, organ yetmezliği, göz, burun ve diş eti kanaması vardır. Şaşırtıcı olanı, yılan ısırığı kurbanlarının 3/4'ünden fazlasının beyaz erkekler olmasıdır.

5. Baldıran Otu

Baldıran otu, Sokrates'in idamını gerçekleştirmek için kullanılmıştır. Dekart, "Düşünüyorum, öyleyse varım," dediğinde Sokrates içinde baldıran otu olan kupası kaldırmış ve "İçiyorum, öyleyse yokum," demiştir. Su baldıranının en fazla zehir barındıran kısmı köküdür. Bir ısırık almak yetişkin bir insanı öldürebilir. Su baldıranı kasların istem dışı şiddetli hareket etmesine ve ölüme yol açar.

6. ooooo

Solunum sistemine giren ooooo, mutluluk hissi yratarak sinir sisteminin merkezini etkiler. Paylaşılan şırıngalardan HIV kapma riskini saymasak bile oooooin yol açtığı ölümlerin sayısı göz önüne alınırsa bu maddeye neden bu kadar bağımlı olunduğunu anlamak çok güç. Semptomlar arasında kramp, görüş bozukluğu, alçak kan basıncı, koma ve solunum yetmezliğinden ölme vardır.

7. Balon Balığı Zehri

Balon balığının zehri, yumurtalıklarında bulunan tetraodontoxindir. Yabancı mufaklarda yenen bu balık için uzmanlar iç organları ayıklandığı takdirde zararsız olduğunu söylüyor. Balon balığı yalnızca özel eğitimli ve lisanslı şefler tarafından pişirilip hazırlanabilmektedir. Durum böyleyken bile uygunsuz hazırlanmış balon balığı yemek sebebiyle 1955 -1975 yılları arasında 1,500'den fazla ölüm meydana gelmiştir.

8. Keşiş Örümceği Zehri

Keşiş örümceği, yaklaşık 1cm boyunda olmasına rağmen dünyanın en zehirli örümceklerinden biridir. Bu örümcek tarafından ısırılan kişi 8 saat hiçbir şey fark etmeyecektir, ancak sonrasında acıyı hissedecektir. Tıp olanakları sayesinde ölüm vakalarına günümüzde ender rastlanır. Semptomlar arasında kusma, ciltte kabarma, hezeyan ve doku çürümesi bulunmaktadır.

9. Güzel Avrat Otu (Yaban Yasemini)

Tür, Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'nın yerlisidir ve Kuzey Amerika'nın bazı kısımlarında da bulunur hale gelmiştir. Yetiştiği alanlar çoğunlukla kireçten zengin topraklı, nemli ve loş yerlerdir. Adı olan "Bella-Donna" İtalyanca'dan köken alır  ve "güzel kadın" anlamı gelmektedir.
Güzelavrat otu dallanmış, otsu ve çok yıllık bir bitkidir, çoğunlukla etli köke sahip bir yarı çalı olarak görülür. Bitki 1.5 metre, uzun oval yaprakları ise 18 cm uzunluğa kadar erişebilir. Çan şekilli çiçekleri hafif yeşil-soluk mor ve az kokuludur. Meyveleri olgunlaştıkça yeşilden parlak siyaha uzanan ve yaklaşık olarak 1 cm uzunluktaki yemişlerdir.
Rönesans döneminde bir güzellik ürünü olarak esans yapılmıştır. Gözlere uygulanarak gözbebeklerinin irileşmesini sağlayarak kadınlara iri gözlü bir görünüm sundu. Bu anlamsız ve tehlikeli zehir uygulaması modern düşünürlerimizin sıkça atalarımızın ahmaklığı hususunda hayrete düşmesine neden olmuştur. Günümüzde güzavrat otundan zehirlenme genelde bazı aptallar yapraklarının halüsinojenik özelliğini keşfettiğinde meydana geliyor. Bu, güzelavratın gözbebeği irileştirmek için kullanımını neredeyse makul kılan bir durum.

NOT: İpucu ismindedir: yaban yasemini. Hangi kısım “yaban”, anlamadınız mı?


10. Kastor Yağı Bitkisi (Keneotu Tohumu)

Kastor yağının çikolata ve şekerlemelere ilave edildiği düşünüldüğünde kastor yağı bitkisinin yüksek doz zehir içermesi insanı biraz ürpertiyor. Ancak yapılan araştırmalara göre 1999-2004 yılları arasında bu sebeple 2 ölüm vakası gerçekleşmiş.

11. Kürar

Kürar, Güney Amerika'da avcıların oklarına sürdükleri zehirli bitkilerden biridir. Felç etme özelliği vardır.
Kasların asetilkolin reseptörlerine bağlanır ve onları bloke eder. Örnek olarak, N-choline reseptörlerinin çalışmasını engeller.

Ayrıca Kürar motor sistemi felç ederek canlının hareket özelliğini kaybettirir. Canlı motor sistemi felç olduğu için hareket edemez ama hissi yerindedir. Canlı her şeyi hisseder ama herhangi bir refleks gösteremez.


12.Clostridium Botulinum

Clostridium, gram pozitif, çoğu hareketli, obligat anaerob, katalaz negatif, fermentatif, endospor üreten çubuk şeklindeki bakterilerdir. Karbonhidratları parçalayarak, butirik asit, asetik asit, aseton, bütanol, izopropanol, etil alkol ve karbondioksit oluştururlar. Ayrıca, proteolitik etkiye sahip türleri de mevcuttur. Psikrotrof, mezofil ve termofil türlere sahiptirler. Endosporlar ısıya karşı çok dayanıklı olduklarından konserve besinlerin üretim teknolojisinde önem taşırlar. Bu özellikleri dolayısıyla bazı besinlerin sterilizasyonu için gerekli ısı-zaman düzenlerinin belirlenmesinde indikatör mikroorganizma olarak kullanılmaktadır.

Clostridium soyuna ait türler tabiatta çok yaygındır. Suda, insan ve hayvanların bağırsaklarında bulunabilirler. İnsanlarda hastalığa neden olan birçok tür yer almaktadır. Clostridium perfirinngens özellikle et ürünlerinde, Clostridium botulinum ise düşük asitli konserve besinlerde gelişerek besin zehirlenmelerine neden olmaktadır. Ayrıca, Clostridium perfiringens kirli yaralarda gelişerek gazlı gangren oluşturmaktadır. Bu bakterilerin yanı sıra Clostridium novyi, Clostridium histolyticum ve Clostridium tetani de insanlarda hastalık oluşturan diğer patojen türlerdir. Clostridium tyrobutyricum peynirlerde gazlı bütirik asit fermentasyonuna, Clostridium thermosaccharolyticum düşük ve orta asitli konserve besinlerde asit ve gaz oluşturarak bu besinlerin bozulmasına yol açar. Clostridium nigrificans kükürtlü amino asitleri parçalayarak hidrojen sülfür oluşumuna ve kükürt ile demirin birleşmesi sonucu siyah bir renk meydana gelmesine neden olurlar. Clostridium putrefaciens proteolitik parçalanmaya, Clostridium bifermentas ile Clostridium histolyticum 15-45 sıcaklık derecesi arasında depolanan etlerde gaz ve kötü koku oluşumuyla karakterize bozulmalara yol açmaktadır. Clostridium soyuna ait bazı türler de endüstride aseton ve bütanol üretiminde kullanılmaktadır. -vikipedi
bu bakteriden üretilecek bir gram ekzotoksin bütün birleşmiş milletler nüfusunun-yaklaşık üç yüz milyon kişi -sonunu getirmeye muktedirdir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder